Stolwijk is een aanwinst rijker

Een "historische" facebookpagina vóór en door Stolkers.

Oprichter en initiatiefneemster Willy Rietveld –Burger werd geïnspireerd door oude foto’s die zij regelmatig tegenkwam in de fotoboekjes die onze vereniging jaarlijks uitgeeft. Daarnaast was zij op zoek naar tastbare (digitale) herinneringen uit haar eigen jeugd, op zoek naar vroeger zoals zij zelf zegt.

De pagina heeft een vliegende start gehad en heeft nu al meer dan 1850 volgers. “Men moet zelf naar de pagina gaan en deze vervolgens “liken”, hierdoor weet je dat er uitsluitend echt belangstellenden en geïnteresseerden op reageren ”, aldus ‘Willy.

Willy is in het dagelijks leven werkzaam als versmanager bij de Supermarkt Plus in Nieuwerkerk a/d IJssel en is geboren en getogen in Stolwijk. De facebookpagina Stolwijk Stolluk is puur als hobby ontstaan al spreekt Willy inmiddels van een uit de hand gelopen hobby. Regelmatig is zij op pad om fotoalbums, die beschikbaar worden gesteld door Stolkers, in te scannen en te publiceren op haar facebook pagina, u begrijpt dat dit een tweede baan is geworden, zij is hier in al haar vrije uurtjes mee bezig.

De foto’s en video’s op Historie van Stolwijk komen veelal uit privé-collecties en dat is precies de bedoeling. Het boven water toveren, inscannen en delen van informatie en foto’s via deze facebook pagina levert een schat aan (nieuwe) informatie op.

Willy vraagt roept alle belangstellenden op om 'volger’ te worden van http://www.facebook.com/historie.stolwijk, met elkaar kunnen we werken aan een mooie facebookpagina met historische maar ook actuele informatie over Stolwijk.

 datum: 17 augustus 2015 door Jacklyn Koot